Mitä eri vaihtoehtoja on opintolainalle?

Opiskelijoiden tuloilla ei paljoa juhlita, vaikka mediassa on usein juttua paljon matkustelevista välivuotta pitävistä opiskelijoista. Opiskelijan ei kuitenkaan ole pakko elää neljän seinän sisällä tonnikalaa syöden ja kirpputoreilla kierrellen, koska aina on vaihtoehtoja.

Opiskelijoille tarjotaan ratkaisuksi opintolainaa, mutta se ei ole pakollista. Keinoja on muitakin kuin perinteinen opintolaina.

Kulutusluotolla joustavuutta ja luxusta arkeen

Opintolainaa haettaessa päätöksen tuloa saattaa joutua odottamaan ja se on ikävää varsinkin sellaisessa tilanteessa, jossa tarvitaan rahaa nopeasti. Kulutusluotto on erinomainen, kätevä ja toimiva keino rahoittaa elämän menot. Lainapäätöksen saa välittömästi ja rahat tulevat tilille noin 15 minuutin sisällä. Opintolainan myöntämisessä voi kestää useampi viikko.

Kulutusluotto on ennen kaikkea nopea ja näppärä. Unelmien lomakatkan saa rahoitettua hetkessä, kun rahat ovat välittömästi tilillä. Mistään ei tarvitse kieltäytyä. Monet opiskelijat rahoittaa menonsa toisinaan kulutusluotoilla, mutta ne sitten maksetaan takaisin, joko osissa tai kerralla.

Lainaa vanhemmilta tai sukulaisilta

Onnellinen vanha pari

Vanhemmat haluavat aina auttaa ja miksipä ei heiltä voisi kysyä. Vanhemmilta pyydettäessä rahaa lainaan on edullista, koska heille tuskin tarvitsee maksaa korkoja. Toisaalta lainattavan tai annettavan rahasumman päättää tietenkin vanhemmat, joten siihen ei välttämättä itse voi vaikuttaa. On myös vanhempia, joilla ei ole mahdollista auttaa, mutta sekään ei ole este millekään.

Useimmilla meistä on sukulaisia ja osalla voi olla melko varakasta sukua. Omilta isovanhemmilta voi saada helposti lainaa, jos vaan maksaa lainatut rahat takaisin. Eräässä tapauksessa opiskelija halusi rahoittaa tyyriin silmien laserleikkauksen yksityisessä sairaalassa. Hänellä ei luonnollisesti opiskelijana ollut yhtäkkiä varaa maksaa muutamaa tuhatta euroa, mutta sai apua isovanhemmiltaan. Tässä on yksi positiivinen esimerkki siitä, että sukulaiset voivat auttaa unelmien toteuttamisessa ja elämänlaadun parantamisessa. Uskon, että kaikki meistä haluaa läheisilleen vain parasta.

Lainaa netistä

Netti on avannut monia mahdollisuuksia. Sieltä löytyy loppumaton määrä rahanhankintamahdollisuuksia. Lainan myöntäjiä löytyy pilvin pimein. Yksi hyvä vinkki on verrata eri lainoja myöntäviä firmoja. Näitä vertailuohjelmia löytyy netistä paljon ja ne laskevat edullisimmat lainat jokaisen yksilöllisiä tarpeita ajatellen. Edullisimmat korot ja takaisinmaksuerät näkyvät selkeästi ja sen jälkeen voi tehdä päätöksen, että mistä firmasta haluaa lainan hakea.

Lainaa saatu netistä tai yksityiseltä henkilöltä

Pikavippifirmoilla on ikävä kaiku eikä suotta. Ne myöntävät lainoja todella helposti ja nopeasti ja niitä lainoja sitten voi hakea lähes kuka tahansa. Myös sellaisetkin hakevat, joilla ei ole suunnitelmia takaisinmaksun suhteen. Pikavipit ja kulutusluotot eivät sovi sellaisille, jotka eivät osaa käyttää rahaa tai omaavat huonot elämänhallintataidot. Vastuulliselle rahan käyttäjälle ne voivat kuitenkin olla suuri arjen pelastus, kunhan vaan hoitaa lainan maksun kunnialla sovittuna eräpäivänä. Kulutusluotto on parhaimmillaan unelmien toteuttaja, joka parantaa elämänlaatua ja tarjoaa mahdollisuuden kokea ikimuistoisia hetkiä, joista jää hyvä mieli iäksi.

Lainaa yksityishenkilöltä

Lainaa voi hakea keneltä tahansa, myös ystäviltä. On myös olemassa palveluita, jotka välittävät lainan myöntäjiä ja lainan hakijoita. Se on kätevä palvelu, koska silloin voi yksilöllisesti sopia lainan ehdoista. Tämä on melko tuore ilmiö, mutta kuulostaa lupaavalta.

Ystävältä lainaa pyytäessä on sovittava selkeästi takaisinmaksusta. Näin turvataan luottamuksellinen suhde jatkossakin.

Jos omassa lähipiirissä ei ole ketään, jolla olisi mahdollista antaa rahaa lainaan, niin se ei ole ongelma. Rahaa on maailma täynnä. Sitä on niin paljon, että kenellä tahansa on mahdollista saada kasaan niin iso summa kuin vaan haluaa. Se vaatii vaan suunnitelmallisuutta. Opiskelijalle se tarkoittaa ehkä kulutusluottoa tai muuta lainaa ja siten arjen unelmien toteutumista.