Mitä tarkoittaa pikalaina?

Mitä tehdä, kun kesäloma koittaa? Mielessä käy usein sellaisia suunnitelmia, jotka vaativat ylimääräistä rahaa. Ystävät ovat ehkä pyytäneet mukaan houkuttelevalle ulkomaan matkalle tai jollakin sukulaisella on häät. Pitäisi ostaa uusi juhlamekko ja häälahja. Ai niin, serkun tyttärellä on ylioppilasjuhlatkin edessä eikä tietenkään ole riittävästi rahaa ostaa ylioppilaslahjaa. Miten tällaisessa tilanteessa kannattaa toimia, jos ei halua jäädä mistään paitsi?

Uskon, että monelle käy niin, että kuun lopussa tilillä ei näy kuin muutama euro, hyvä jos sitäkään. Elämä on tylsää ilman rahaa ja se vaikuttaa mielialaan, eikä ihme. Rahan puutteeseen on pelastus nimeltä pikalaina.

Käytä järkevästi luottokorttia

Mitä on pikalaina? Se on nimensä mukaisesti juuri sitä, eli pikalainaa. Lainan myöntäjiä on netti pullollaan ja voi vaan valita, että mistä lainansa haluaa hakea. Ehtoja ja lainasummia riittää pilvin pimein. Paras lainan myöntäjä on juuri se, mikä sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Lainaa hakiessa lainapäätöksen saa välittömästi ja rahat saa tilille muutaman minuutin sisällä. Kätevää.

Kuka voi yleensä hakea lainaa?

Lainaa voi hakea lähes kuka tahansa. Ei ole väliä oletko opiskelija vai vakituisessa virassa oleva toimitusjohtaja. Lainapäätöksen ja rahat saat joka tapauksessa. Lainaa ei kuitenkaan välttämättä saa, jos riippakivenä on maksuhäiriömerkintä. Jos sellainen on, lainaa ei yleensä myönnetä. Pikalainan myöntäjät toimivat näin, koska he haluavat toimia vastuullisesti ja se on täysin ymmärrettävää. Laina tulee maksaa aina takaisin ja se vaatii nuhteetonta taustaa ja säännöllisiä tuloja.

Lainasumman määrä vaihtelee

Lainaa voi hakea juuri sen verran kuin itse tarvitsee. Koska pikalainoissa on yleensä korkeat korot, niitä voi täten saada yleensä maksimissaan 3000 euroa. Lainaa hakiessa yleensä minimilainasumma on 100 euroa. Sen lisäksi on otettava huomioon se, että lainattuihin rahasummiin lisätään vielä nostopalkkiot ja korot päälle. Joskus lainanmyöntäjillä voi olla erilaisia kampanjoita, joissa he tarjoavat ensilainan hakijoille nostokuluttomia ja korottomia lainoja, kunhan laina maksetaan sovittuun eräpäivään mennessä. Tämä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, kun lainaa hakee.

Mihin elämäntilanteeseen pikalaina soveltuu?

Pikalainaa kannattaa hakea tietenkin silloin kun rahan tarve on suurin. Erityisesti silloin pikalainaa on erittäin suositeltavaa hakea, kun tili näyttää nollaa ja ruokaa pitäisi ostaa. Tämä on surullinen esimerkki, mutta tällaistakin voi sattua. Pikalainaa voi hakea myös, kun on opiskelijana ja ylimääräisestä rahasta on muutenkin pulaa. Pikalaina mahdollistaa esimerkiksi tyyriiden oppikirjojen hankinnat ja muut opiskeluihin liittyvät kulut. Näin opiskelu sujuu ilman suurempia huolia. Tyypillinen pikalainan hakija on nuori aikuinen, joka haluaa toteuttaa unelmiaan, esimerkiksi joku sellainen unelma, joka vaatii vähän ylimääräistä, mutta omat tulot eivät siihen heti riitä. Tämä on yleensä ulkomaan matka tai joku yllättävä menoerä.

Onko sinulla tarve pikalainalle?

Pikalainan tarve on suuri myös silloin, kun ei ole osannut varautua yllättäviin laskuihin tai muihin tapahtumiin, jotka vaativat ylimääräistä rahaa. Se voi olla vesilasku tai rikkoutunut pyykinpesukone. Nämä ovat menoja, jotka vaativat pakosta rahaa. Jos omat tulot eivät juuri sillä hetkellä riitä, niin suosittelen tekemään netin kautta lainojen vertailija ja valitsemaan itselleen sopivin ja edullisin pikalaina. Elämä helpottuu huomattavasti, kun saa hoidettua mieltä painavan asian pikalainalla.

Olipa lainasumma 100 tai 3000 euroa, se pitää maksaa aina pois. Takaisin maksaminen voi olla haastavaa, jos omat tulot ovat pienet ja huomaa ottaneensa sittenkin liian ison lainasumman suhteessa omiin tuloihin. Tästä ei kannata turhaan huolestua, sillä pikalainafirman kanssa voi sopia joustavasti takaisinmaksusta. Kuukausittain lainaa voi lyhentää omien tulojen mukaan juuri sen verran kuin pystyy. Pääasia on, että laina tulee joskus maksettua.