Kesälomamatka tiedossa? – Lue vinkit budjettimatkailuun!

Suomalaiset ovat aina olleet innokkaita matkustajia. Nykyään perinteiset Kanariansaarten kohteet ovat vaihtuneet myös uusiin lomakohteisiin. Haaveilemme eksoottisesta Aasiasta, monipuolisesta Amerikasta ja moderneista eurooppalaisista kaupungeista, joiden suosio on lähiaikoina noussut etenkin nuorten keskuudessa. Lomamatkojen teemat vaihtelevat ihmisten keskuudessa huomattavasti. Jotkut haaveilevat rauhallisesta rantalomasta auringon alla, kun taas toiset haluavat kokea suurkaupunkien sykkeen ja vilkkaan yöelämän. Vahvana trendinä on myös reppureissaaminen, jolloin näemme yhden kohteen sijaan useita erilaisia nähtävyyksiä ja koemme enemmän myös paikallista kulttuuria ja perinteitä.

 

 Kuinka rahoittaa lomamatka?

Maailmanmatkailun ja kokemuksien etsimisen kääntöpuolena on kuitenkin aina lähes poikkeuksetta huoli matkan rahoituksesta. Joskus pelkkä lento kohteeseen saattaa maksaa useita satoja euroja, jos lomakohdetta on lähdetty etsimään kauempaa Euroopan ulkopuolelta.  Tärkeää onkin aloittaa ajoissa matkan suunnittelu ja säästäminen.

Olemme tähän blogipostaukseen keränneet toimistomme lyömättömät matka- ja rahoitusvinkit suomalaisille matkustajille.

 

  • Laske alustava budjetti lomamatkastasi. Arvioi, kuinka paljon rahaa tarvitset esimerkiksi lentoihin ja muihin menoihin lomakohteessa. Arvioi myös, kuinka paljon pystyt säästämään jo ennen matkaa.
  • Perusta itsellesi matkarahasto ja siirrä jokaisesta palkasta pieni määrä rahaa syrjään matkaa varten.
  • Yritä elää säästeliäästi ennen matkaa. Voit esimerkiksi ottaa omat eväät töihin ja pyrkiä vähentämään muita tarpeettomia menojasi.
  • Tarkkaile eri lentojen ja lentoyhtiöiden hintoja ajoissa. Vertailuun hyviä palveluja tarjoavat lentodiilit.fi ja momondo.fi. Mitä aikaisemmin varaat lentosi, sitä enemmän tulet todennäköisemmin säästämään. Mikäli mahdollista, kannattaa lisäksi aina suosia matkustamista sesonkiaikojen ulkopuolella.
  • Varaa myös hotellisi ajoissa. Pienellä kilpailutuksella löytyy varmasti edullisin majoitusvaihtoehto.  Esimerkiksi hotels.com sivusto on hyvä hotellien vertailuun.
  • Tutustu kohteeseen ja sen hintatasoon etukäteen. Lomakohteesta riippuen muista myös yrittää tinkiä.
  • Etsi mahdollisia ruokapaikkoja hieman keskustan ulkopuolelta. Kalleimmat ravintolat ja kahvilat löytyvät usein ydinkeskustasta
  • Koe kaupunki kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Käytä paikallisia takseja ja vuokra-autoja lomakohteesta riippuen tarvittaessa.
  • Selvitä ajoissa, mitkä nähtävyydet ovat maksullisia ja vaativat pitkänkin jonotusajan. Toisinaan matkanjärjestäjät tai infopisteet myyvät alennettuun hintaan lippupaketteja eri nähtävyyksiin.
  • Eri nähtävyyksistä, hintatasosta ja ruokapaikoista saat helpoiten tietoa tripadvisor.fi palvelusta.

 

Hae tarvittaessa rahoitusta. Euro24.fi  Joustoluotto on helppo ja vaivaton vaihtoehto matkakuumeen yllättäessä. Joustoluotosta ei aiheudu mitään ylimääräisiä kuluja sen ollessa käyttämättömänä. Maksat siis ainoastaan sen käytöstä! Käyttämällä lisäksi kampanjakoodia KEVÄT17 uudet asiakkaat saavat ensinostonsa 500 euroon asti nostokuluitta!

 

Toivottavasti näillä vinkeillä lomamatkastasi tulee entistä nautinnollisempi. Mukavaa kesän alkua!