Kesän mielenkiintoisimmat matkakohteet

Suunnitteletko lomareissua kesäksi? Kiinnostaako kaupunkiloma vai kaipaatko pitkän talven jälkeen auringon lämpöön. Tässä kuusi Euroopan huippukohdetta, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

Lontoo

Ison-Britannian pääkaupunki Lontoo on yksi Euroopan ykköskohteista, joka täytyy kokea kerran elämässään. Suurkaupunki on nähtävyyksiä täynnä eikä tekeminen lopu Lontoossa kesken. Käy katsastamassa Big Ben sekä Buckinghamin palatsi, shoppaile Oxford streetin ostoskadulla ja katsele maisemia London Eye -maailmanpyörästä. Maailman vanhimmalla metroverkostolla on myös helppoa ja mukavaa katsasta Lontoon lukuiset kaupunginosat. Lontoo on hieman Euroopan keskivertoa kalliimpi, mutta myös budjettimatkailu onnistuu Lontoossa – kiitos lukuisten edullisten hostellien ja ravintoloiden. Vaihda eurot punniksi ja vietä unohtumaton kaupunkiloma Lontoossa!

Pariisi

Jos tarkoituksena on viettää romanttinen parisuhdeloma upeine nähtävyyksineen, on Ranskan pääkaupunki Pariisi teidän valintanne. Kaupunki suorastaan tulvii nähtävyyksiä ja kulttuuria sekä upeita kaupunkipuistoja. Romanttisuuden lisäksi Pariisi rakastaa taiteen ja arkkitehtuurin ystäviä. Eiffel-tornin ja Notre Damen katedraalin jälkeen kannattaa taiteenystävän ehdottomasti vierailla Louvressa. Kesäisin suosituimmat nähtävyyskohteet ovat pullollaan turisteja, mutta elegantit ja boheemit kaupunginosat eivät Pariisista onneksi lopu kesken. Keskikesän aurinkoisista päivistä voi nauttia myös esimerkiksi Luxembourgin puistossa piknikillä tai klassisesti lammella veneillen. Pariisista löytyy myös Euroopan perhekohteiden johtotähti Disneyland. Hinnaltaan Pariisissa voi viettää niin luksus- kuin budjettilomaa riippuen omasta rahatilanteesta.

Kreeta

Vaihtoehtona kaupunkilomalle ja nähtävyyksien katselulle tuo tarunhohtoinen Kreeta. Tyypillinen välimerenilmasto mahdollistaa rentouttavan rantaloman Kreetalla jo huhtikuusta alkaen pitkälti lokakuulle asti. Kun akut on ladattu Kreetan loputtomilla aurinkorannoilla täyteen, kannattaa antiikin historiasta kiinnostuneen tutustua myös saaren rauniokaupunkeihin. Suositun turistikohteen etu on se, että Kreeta sopii myös kokemattomammalle matkaajalle. Suomalaiset ovat tuttuja asiakkaita Kreetalla, joten palvelua voi saada yllättävissä paikoissa myös suomen kielellä. Pakkaa siis laukkuusi parhaat rantakuteet ja lähde nauttimaan palmujen alle Kreetalle!

Barcelona

Mutta entä jos minua kiinnostaakin sekä nähtävyydet että rantatuolissa löhöily? Ei hätää! Espanjan Barcelona mahdollistaa molemmat. Suoran näköyhteyden välimerelle tarjoava Barcelona on tunnettu niin Barceloneta-rannastaan kuin omintakeisesta Antoni Gaudin arkkitehtuurista. Laadukkaasta ruokakulttuuristaan tunnettu Barcelonan ruokakulttuuri tarjoaa myös unelmaloman herkkusuille. Barcelona sopiikin niin yksin matkustaville, seurueille, perheille kuin pariskunnille. Alhainen hintataso mahdollistaa myös budjettimatkailun. Barcelona sijaitsee Katalonian puolella Espanjaa ja pääkielenä siellä onkin katalaani. Englannin kielen tueksi kannattaa siis ennen reissua opetella muutama fraasi espanjaa ja katalaania.

Praha

Myös itäisestä Euroopasta löytyy mahtavia matkakohteita ja niistä yksi suosituimmista onkin Tšekin tasavallan pääkaupunki Praha. Praha tunnetaan Euroopan laadukkaimmasta olutkulttuurista, joka on tärkeä osa  Tšekkiläistä kulttuuria. Matkailijan ei kannata Prahassa tyytyä ensimmäiseen keskustasta löytyvään baariin, sillä parhaimmillaan tšekkiläiset oluet ovat kaupungin sivukujilla löytyvissä pienpanimoissa ja perinteisissä oluttuvissa. Oluen maistelun lisäksi Praha tunnetaan myös elävästä kulttuurista.

Franz Kafkan patsas Prahassa

Kirjailija Franz Kafkan kotikaupungista onkin mahdollista löytää musiikkia, tanssia ja lumoavia nukketeatteriesityksiä ympäri vuoden. Shoppailijalle Prahan plussana on myös edullinen hintataso. Kaupungista löytyy sekä isoja ostoskeskuksia että lukuisia pikkuputiikkeja.

Dublin

Suomalaiselle yksi kotoisimmista kaupunkimatkakohteista on Irlannin pääkaupunki Dublin. Rennon kotoisa tunnelma ydinkaupungissa sekä retket puistoihin tai lähiympäristön luontoon saa reissaajan viihtymään kaikkina neljänä vuodenaikana, mutta varsinkin kesällä. Dublin sopii myös kaikenkokoisille matkaseurueille. Irlantilaiset ovat matkaajille hyvin ystävällisiä – tiettyyn pisteeseen asti. Matkaajan on syytä muistaa, että irlantilaiset eivät siedä Irlannin sisällyttämistä Britteinsaariin, sillä se viittaa aikoihin, jolloin Irlanti oli Britannian siirtomaa (https://fi.wikipedia.org/wiki/Britteinsaaret). Toinen muistettava seikka Dublinista on se, että Irlannissa sataa hyvin usein. Rantalomasta Dublinissa ei siis kannata haaveilla. Prahan oluthuoneita vastaava on Dublinin pubit. Temple Bar -alueella et voi olla törmäämättä perinteiseen irkkupubiin. Pubeista löytyy Dublinin ykköstuotteen, Guinness-oluen, lisäksi usein irlantilaista livemusiikkia iltapäivästä pitkälle yöhön. Rennon tunnelman lisäksi Dublinissa kannattaa katsastaa hienot katolilaiset katedraalit, esimerkiksi Irlannin suurin kirkko Pyhän Patrikin katedraali. Muita nähtävyyksiä ovat Trinity Collegen yliopisto ja sen mahtava kirjasto sekä Guinnessin panimo.

Jos tarvitset ottaa matkaasi varten reissuluottoa tai pikalainaa, niin tee lainahakemus täällä!