Mihin tilanteisiin saattaisit tarvita lainaa 2000€?

Raha on yksi suurimmista asioista, jotka määrittelevät kokonaisvaltaisesti elämäämme. Raha voi ratkaista koko elämän suunnan. Tulotason mukaan teemme valintoja oman taloustilanteen rajoissa. Shoppailu, matkustelu ja muut kivat jutut ovat sellaisia ylellisyyksiä, joita kaikki eivät pysty harrastamaan tai ei ainakaan kovin usein. Ei elämän tarvitsekaan olla aina yhtä juhlaa ja glamouria, mutta olisihan se todella tylsää kieltäytyä kivoista asioista jatkuvasti. Elämä on tehty elättäväksi ja kaikelle ei aina kannata laittaa hintalappua.

Lukio-opiskelun hinta ja kannettavat tietokoneet

Vaikka Suomessa jokainen voi opiskella ilmaiseksi, ei itse opiskelusta selviä ilman rahaa. Oppimateriaalit maksavat, samoin kannettava tietokone, jolla täytyy tehdä koulutehtävät. Opiskelun kalleudesta klassinen hyvä esimerkki on lukio. Opetussuunnitelma muuttui ja samalla myös oppikirjat menivät uusiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjat pitää ostaa uusina. Uudet kirjat voivat maksaa useita kymmeniä euroja per kirja.

Kannettava tietokone lukio-opiskeluun

Ylioppilaskoe sähköistyi ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että opiskelijat joutuvat hankkimaan kannettavan tietokoneen, jolla suorittavat kokeen. Myös opintojen aikana tehdään nykyisin paljon sähköisiä tehtäviä, jotka vaativat oman läppärin. Erään arvion mukaan lukion kokonaissummaksi voi tulla jopa 2600 euroa. Toki tästäkin voi vielä nipistää muutaman satasen pois, jos onnistuu saamaan osan kirjoista käytettynä.

Läppäreitä voi onneksi saada melko edullisesti ja myös käytettynäkin, mutta halpa hinta ei välttämättä ole synonyymi laadukkaalle ja tehokkaalle koneelle. Yleensä laadukkaat tietokoneet maksavat noin 2000 euroa, mutta kun kerran sellaiseen panostaa, kestää tämä tehokannettava pitkään. Halvat läppärit eivät pysty pyörittämään riittävän tehokkaasti vaadittavia ohjelmistoja ja voivat olla siksi hitaita.

Joskus voi tulla vastaan tilanne, että esimerkiksi opiskelua varten on pystyttävä hankkimaan tärkeitä asioita ja säästöt eivät välttämättä riitä kaikkiin hankintoihin. Nämä hankinnat tulevat usein vielä täysin yllättäen ja silloin, kun niitä vähiten odottaa. Siinä tilanteessa joustava tapa saada lainaa voi olla toimiva. Meiltä saat 100 – 2000 € kulutusluottoa arjen yllättäviä menoja kattamaan. Lue lisää palvelustamme täältä.

Opiskelu-unelmat todeksi

Nykyään kilpailu korkeakoulujen opiskelupaikoista on entistä kovempaa ja se näkyy valmennuskurssibisneksen kasvuna. Monet suosituimmille opiskelualoille, kuten oikeus- ja lääketieteelliseen tiedekuntaan päässeet ovat käyneet jonkinlaisen valmennuskurssin. Valmennuskurssit voivat maksaa useita tuhansia euroja. Hintahaitari on erittäin laaja, mutta arvion mukaan laadukkaan valmennuskurssin keskimääräinen hinta on 2000 euroa.

Valmennuskurssi voi kuulostaa epäreilulta, koska kaikilla ei ole varaa käydä sellaista. Toisaalta parhaimmillaan valmennuskurssiin sijoittaminen on hyvä sijoitus tulevaisuuteen, sillä esimerkiksi juristin tai ylilääkärin palkasta valmennuskurssin hinta on saatu takaisin, moninkertaisena. Jos siis haluat opiskelemaan unelma-ammattiasi, niin on parempi olla säästössä paritonnia ja mennä hyvälle valmennuskurssille.

Matkustelu

Matkailu avartaa ja vie ajatukset pois arkityöstä. Aurinkoloma kaukana lämmössä keskellä pimeintä ja kylmintä vuodenaikaa tekee itse kullekin hyvää ja antaa lisäenergiaa selvitä pitkästä talvikaudesta. Tyypillinen Thaimaan matka kustantaa noin parituhatta euroa. Tämä summa pitää sisällään lennot ja hotellin. Mitä pitkäkestoisempi lomamatka, sen kalliimpi. Yleensä kahden viikon mittainen matka Thaimaassa maksaa 2000 euroa. Toki hieman edullisemminkin voi löytää matkan, mutta hintahaarukka pyörii yleensä parintonnin tuntumassa.

Kevättalvi on ulkoliikuntaharrastusten aikaa. Silloin on mukavaa lähteä laskettelu- tai hiihtoreissulle joko Lappiin tai vaihtoehtoisesti Alpeille eteläisempään Eurooppaan. Laskettelu ja hiihtäminen ovat välineurheilulajeja, joten niihinkin saa uppoamaan niin paljon rahaa kuin vaan voi. Lasketteluvälineet voivat maksaa useita satasia, samoin hyvät hiihtovälineet asuineen. Itse laskettelureissu tekee ison loven tilitietoihin, koska hiihtokeskuksissa on hiihtokeskushinnat. Lapissa kaikissa tuotteissa on niin sanottu Lapin lisä.


Hiihtovälineet voi onneksi vuokrata, mutta esimerkiksi viikon reissun aikana olisi kivaa päästä rinteeseen useampana päivänä. Se ei ole ilmaista. Hiihtämisen ja laskettelun jälkeen on mukavaa viettää after ski:tä paikallisessa baarissa ja nauttia lomasta ilman mitään arkihuolia. Rentomielinen ja virkistävä loma tapahtuu silloin, kun rahaa on enemmän käytettävissä. Rahalla on niin suuri vaikutus mielialaan.