Viisi tapaa saada lisää rahaa

Ainahan se on mielessä, raha nimittäin. Tässä blogitekstissä haluan kertoa teille suosikkipuheenaiheestani eli siitä, miten lisätuloja voi hankkia. Useimmat meistä käy säännöllisissä palkkatöissä ja palkka on yleensä saman suuruinen. Se, että onko palkka itseä tyydyttävä, on jokaisen henkilökohtainen asia. Itse kuulun siihen ryhmään, että mitä enemmän niin sen parempi. Kerron teille viisi rahan arvoista vinkkiä, miten helposti voi hankkia lisätuloja.

Hanki kakkosduuni

Jos olet jo työsuhteessa ja on sellainen fiilis, että jaksaisi tehdä toistakin työtä, niin suosittelen. Se näyttää hyvältä ansioluettelossa ja mikä parasta: siitä saa lisätuloja. Tätä kannattaa kuitenkin miettiä omaa jaksamista. Mikäli sattuu tekemään fyysisesti erittäin kuormittavaa työtä, niin tuskin energiaa jää toiseen raskaaseen palkkatyösuhteeseen. Siksi kannattaa hakea kakkosduuniksi mahdollisimman kevyt ja omaa intohimoa vastaava pesti. Hyvä vaihtoehto on ryhtyä sisällöntuottajaksi. Monet yritykset hakevat toisinaan sisällöntuottajia kirjoittamaan markkinointitekstejä eikä aina vaadita alan koulutusta.

Kun selailee avoimia työpaikkoja, niin paljon on tarjolla siivoojan töitä. Avoimin mielin voi kokeilla tehdä esimerkiksi iltasiivoojan työtä esimerkiksi toimistoympäristössä, mikä on suhteellisen kevyttä. Myös kaupoista kannattaa kysellä, koska työvoiman tarvetta aina on esimerkiksi hyllyttäjänä. Oletko hyvä kielissä? Englantia osaa varmasti jokainen meistä, joten kannattaa rohkeasti hakea myös kielenkääntäjän töitä. Niitä nimittäin voi saada yllättävän helposti. Kielenkääntäjän sivuduuni on myös kehittävää, sillä se laajentaa samalla omaa sanavarastoa.

Mieti myös omaa koulutus- ja työhistoriaa. Myös harrastaneisuudesta voi olla yllättävän suuri etu, kun pitää silmät avoinna työmarkkinoilla. Täältä löydät vielä 12 nerokasta tapaa, miten saada lisää rahaa työskentelemällä kotona.

Sijoita rahastoihin ja osakkeisiin

Perehdy sijoitusoppaisiin ja hyödynnä sijoitusneuvojien palveluita. Sijoittaminen on yksinkertaisen helppo ja vaivaton tapa saada lisätuloja, mutta se vaatii pitkäjänteisyyttä ja tuloksia tulee vasta pitkällä aikavälillä. Myös pienituloinen voi sijoittaa ja se kannattaa ehdottomasti tehdä, vaikka tulot eivät olisikaan tähtitieteellisen suuret. Tee kuukausibudjetti ja mieti, paljonko on varaa pistää syrjään. Se, että onko mahdollista säästää joko 50 euroa vai 1000 euroa per kuukausi, on se ja sama. Pääasia, että raha pääsee tekemään työtä eikä makaa passiivisena pankkitilillä. Pienituloiselle paras sijoitusmuoto ovat rahastot. Se on turvallinen valinta. Toki osakkeisiin voi myös sijoittaa, mutta niihin tarvitaan isommat säästöt. Rahastoja voi ostaa pankin kautta ja myös sijoittaneiden suosiossa olevasta Nordnetistä.

Osta sijoitusasunto

Osta sijoitukseen kerrostaloasunto

Asunnon ostaminen sijoitustarkoitukseen on erinomainen idea siinä tapauksessa, kun haluat lisätuloja. Tämä edellyttää rohkeutta ja sitä, että kykenee hahmottamaan mahdolliset riskit. Olen sitä mieltä, että mitä enemmän omistaa laadukkaita ja tuottoisia sijoitusasuntoja, niin sen parempi. Sijoitusasuntoa hankkiessa ensisijaisen tärkeää on sijainti. Muuttotappiokunnasta en suosittelisi sijoitusasunnon ostoa, vaan katse kannattaa suunnata isompiin kaupunkeihin, jotka sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tänä päivänä sijoitusasunnon hankinta vaatii pienen alkupääoman, joka on pankista riippuen noin viisi – kymmenen prosenttia asunnon hinnasta.

Ryhdy Airbnb-majoittajaksi ja tienaa muhkeat lisätulot

Oletko jo kuullut Airbnb-majoituksesta? Jos et, niin nyt viimeistään kannattaa. Airbnb on majoitusverkosto, jonka käyttäjät tarjoavat asuntojaan majoituspaikkoina matkustajille maailmanlaajuisesti. Asuntosi hinnaston, varattavuuden, säännöt ja vuorovaikutuksesta majoittuvien vieraiden kanssa voi päättää täysin itse, joten se on erittäin vaivaton tapa saada lisätuloja. Asuntonsa voi aina vuokrata myös ilman välittäjää, mutta Airbnb:n kautta se on turvallisempaa, koska sen kautta saa majoitusvakuuden, joka suojaa mahdollisilta vahingoilta. Myös vierailijat ovat vakuutettuja.

Perusta oma yritys, esimerkiksi verkkokauppa

Onko sinulla hyvä liikeidea, mutta et tiedä miten toteuttaa se? Mene oman kaupunkisi yrittäjäneuvontaan, jossa saat lisäohjeita käytännön asioista. Sinun täytyy tehdä ensin liiketoimintasuunnitelma, jonka pohjalta alat työstämään projektiasi. Kannattaa myös käydä yrittäjän ammattitutkinto tai yrittäjävalmennus, sillä starttirahaa myönnetään silloin helpommin.