Lomamatkaa varten joustoluottoa

Lomasesonki on edessä, mutta lomarahat eivät paljoa lohduta, kun suunnitelmissa on suunnata kaukomaille nauttimaan erilaisesta ympäristöstä ja kulttuurista. Pienet tulot aiheuttavat päänvaivaa, kun kuningasosa palkkatuloista menee pakollisiin menoihin, kuten laskuihin ja lasten harrastuksiin ja vaatteisiin. Kuulostaako tutulta?

Rahan puute ei saa koskaan olla ongelma, kun on kyse lomamatkasta. Matkailu on asia, mihin saa ja pitääkin panostaa ilman huonoa omaa tuntoa. Se nimittäin kannattaa, koska matkustelu avartaa, vähentää riskiä sairastua masennukseen, virkistää ja antaa elinvoimaa. On tutkittu, että säännöllinen matkustelu vaikuttaa positiivisesti työntekijän tehokkuuteen. Se voi olla tottakin ihan maalaisjärjellä ajateltuna. Mutta nyt itse asiaan eli rahaan: joustoluotto on ratkaisu, kun oma rahatilanne ei anna myöten lomamatkan maksamiseen tai kun lomamatkaa varten puuttuu matkan aikana tarvittavat käyttörahat.

Joustoluotto on luonteva ratkaisu siinä tapauksessa, jos saat joka kuukausi säännöllisesti tuloja. Pikaluottohan pitää maksaa joka tapauksessa pois tai lyhentää kuukausittain. Joustoluottoa saa yleensä muutamasta satasesta jopa useaan kymmeneen tuhanteen, riippuen toki omista tuloista. Kannattaa miettiä harkiten, että paljonko tarvitset rahaa lomamatkalle. Onko se muutama satanen vai tonni, riippuu täysin omasta budjetista.

Rahaan liittyvät käytännöt ulkomaille lähtiessä

Ulkomaille lähtiessä ensimmäisenä on huomioitava valuutan vaihtaminen. Valitettavasti valuutanvaihdosta joutuu aina maksamaan omasta pussista, mutta EU:n sisällä kustannukset ovat edullisemmat kuin EU:n ulkopuolella. On otettava huomioon, että automaattinostot maksavat noin euron verran, mutta esimerkiksi Aasiassa automaattinostoista voi mennä jopa kymmenen prosenttia maksuihin nostettavasta summasta. Fiksuinta on siis nostaa kerralla isompi summa. Valuutan vaihtaminen on viisainta tehdä kohdemaassa, jos haluaa säästää rahaa. Suomesta käsin tehty valuutanvaihto on kalliimpaa kuin kohdemaassa. Valveutunut matkailija ottaa aina selvää vaihtokursseista ja tekee päätöksen sen perusteella.

Matkakohteen hintataso on järkevää selvittää ennen matkaan lähtöä ja suunnitelma matkabudjetti sen mukaisesti. Rahamäärän suuruus riippuu myös matkan pituudesta, eli rahasumma on suoraan verrannollinen matkan pituuteen.

Luottokortti on paras kortti ottaa matkalle. Tyypillisimmät luottokortit kuten esimerkiksi Mastercard, Visa ja Diners Club ovat turvallisia valintoja, koska niitä voi käyttää rajattomasti lähes kaikkialla maailmassa. Myös American Express on hyvä luottokortti matkailussa, koska siihen sisältyy matkavakuutus. Finnair Plus -kortin haltijat saavat joka ikisestä eurosta pisteitä, joilla voi joskus saada ilmaisia lentoja, jos palkintopisteitä on kertynyt riittävästi.

Kuvassa auringonlasku lomamatkalla hiekkarannalla

Ulkomailla rahan käyttäminen on huoletonta ja turvallista, jos muistaa tietyt turvallisuuteen liittyvät käytännöt ja noudattaa niitä. Pankkiautomaatteja kannattaa käyttää vain päiväsaikaan, koska hämärällä voi olla ryöstetyksi tulemisen riski. Myös päivällä on mahdollista olla pankkiin yhteydessä, mikäli sattuu ongelmatilanteita. Joka ikisestä epäilyttävistä siirroista omalta tililtä täytyy ilmoittaa omaan pankkiin välittömästi ja suositeltavaa on myös säilyttää kaikki kuitit automaattinostoista. Jos oma kortti katoaa, kortti täytyy kuolettaa välittömästi. On myös tärkeää huomioida se, että kaikki automaatit eivät välttämättä hyväksy ulkomaisia pankkikortteja. Rahaa ja pankkikortteja ei kannata kanniskella näkyvillä, vaan ne on järkevää säilyttää erillisessä rahavyössä tai povitaskussa. Housujen taskussa tai laukussa rahojen säilyttäminen on riskialtista, sillä ulkomailla on paljon ammattimaisia taskuvarkaita ja laukun ryöstäjiä, jotka voivat katkaista ohi kulkiessaan veitsellä laukun narun ja viedä omaisuuden mennessään. Valppaana siis kannattaa olla.

Joustoluotto on arjen pelastus ja elämän ilon edistäjä

Raha tuo onnea, sitä on turha kiistää. Joustoluotto on sitä varten, kun kaipaa jotain pientä piristystä arkeen ja kykenee sitten maksamaan sen pois. Sen hakeminen on helppoa ja lainapäätöksen saa välittömästi hakemuksen tehtyä. Rahat tulevat tilille noin viidentoista minuutin sisällä päätöksestä.