Paluu arkeen ja kouluihin!

Elokuun saapuessa palaavat opiskelijat ja koululaiset jälleen takaisin koulunpenkille. Lomalta siirtyminen saattaa kuitenkin tuntua hankalalta, kun aikaiset herätykset ja viilenevä syysilma tekevät tuloaan ja jättävät kuluneen kesän vain muistoksi. Onneksi lomakausi ja lämpimät ilmat kuitenkin jatkuvat vielä jonkin aikaa, vaikka tänä kesänä aurinkoinen sää on ollut epävarmaa.

Syksy tuo usein mukanaan myös muitakin arkimurheita kuin aikaiset herätykset ja koulunpenkin. Joudumme nimittäin syksyllä tuhlaamaan paljonkin rahaa uusiin koulutarvikkeisiin. Varsinkin lukiolaiset ja korkeakoulujen opiskelijat joutuvat ostamaan paljon uusia kirjoja ja muita luentotarvikkeita, mikä kuluttaa kesälomalla ansaitut säästöt nopeasti. Toisinaan kirjaa ei edes voi ostaa käytettynä, sillä tiedon päivittyessä vaativat opettajat uusinta painosta teoksesta. Mikä siis neuvoksi rahanmenoa estämään?

Säästä koulutarvikkeissa – osta käytettynä

Opiskelijan kannattaa aina tarkistaa, tarvitaanko kurssille uusinta painosta vai kelpaavatko myös kurssikirjojen vanhemmat versiot. Tämän jälkeen kannattaa suunnata suorinta tietä kirjakauppoihin, jotka myyvät käytettyjä kurssikirjoja edullisin hinnoin. Perinteisten kirjakauppojen lisäksi voi netistä löytää suuren määrän etenkin lukiolaisille tarkoitettuja käytettyjen kirjojen välittäjiä. Tällaisia sivustoja ovat muun muassa booky.fi sekä jamera.net. Kirjakauppojen lisäksi kannattaa etsiä kirjoja käytettynä myös muualta, esimerkiksi nettikirppareilta tai torista.

Hanki yhteisiä kirjoja

Toisena helppona vaihtoehtona on hankkia kurssikirjoja ystävien kanssa kimpassa. Tällainen hankinta on helppo etenkin silloin, kun kurssien aikatauluissa on erilaisuuksia. Vastaavasti kurssin loputtua kannattaa aina ensimmäisenä kysyä luokka- tai kurssitovereilta, olisiko jollakulla kiinnostusta ostaa oma kirja käytettynä pois. Tällöin omat kirjat pääsevät helposti kiertoon sen sijaan, että pölyttyisivät omalla kirjahyllyllä.

Hyödynnä kirjastoa

Kolmantena vaihtoehtona on yrittää etsiä kirjoja kirjastoista. Etenkin korkeakoulujen opiskelijat suosivat paljon kirjastolainoja, jolloin kurssikirja saadaan helposti käyttöön tarvittavaksi lyhyeksi ajaksi. Mikäli omasta kirjastosta ei löydy tarpeeksi valinnanvaraa, kannattaa tarkistaa myös muiden lähikuntien kirjastot. Toisinaan suuremmissa kaupungeissa saattaa kirjoja olla enemmänkin.

Vanhoista koulutarvikkeista kannattaa ennen koulujen alkua tehdä myös inventaario. Toisinaan lipastonlaatikosta tai vanhasta penaalista saattaa löytyä käyttämättömiä ja hyväkuntoisia kyniä, pyyhekumeja ja viivottimia. Tällöin säästymme jälleen uusien ostamiselta.

Mikäli kuitenkin tuntuu siltä, että uusien kirjojen ja muiden koulutarvikkeiden ostaminen on tarpeellista, mutta rahatilanne näyttää edelleen huonolta, voit ottaa käyttöösi Euro24 Joustoluoton! Tarjoamme uusille asiakkaille nostokuluttoman ensinoston alle 500€ nostoissa kampanjakoodilla KESÄ17. Uusi koulureppu varmistaa ilman muuta mahtavan fiiliksen aloittaa uusi edellistä parempi kouluvuosi.

Mukavaa kesän loppua kaikille ja loistavaa koulunalkua vanhoille ja uusille koulutien kulkijoille!