Vain yhdeksän sunnuntaita jouluaattoon

3 + 1 vinkkiä joulustressin välttämiseksi

Ensilumi on satanut Suomeen ja sen myötä jouluaattokin on jo nurkan takana. Jokainen meistä tietää liiankin hyvin tilanteen, jossa lahjat ovat edelleen kaupan hyllyillä ja kello lähestyy iltaa joulukuun 23. päivänä. Ajanhallinnan lisäksi joulun aika on myös taloudellisesti kuluttavaa aikaa vuodesta. Joulun aiheuttama stressi on vältettävissä ja joulun pyhistä on mahdollista nauttia myös rentoutuneena. Alle keräsimme teille muutaman vinkin joulun aiheuttaman stressin päihittämiseksi.

1. Varaa riittävästi aikaa lahjoihin

Oli sitten kyseessä tenttiin valmistautuminen, projektin palauttaminen tai joululahjojen hankkiminen, jokaiselle meistä lienee tuttua homman jättäminen viimeiseen iltaan. Joulun aikaan näin valitettavasti ajattelee sinun lisäksesi muutama muukin henkilö ja kauppakeskukset tuppaavat olemaan tupaten täynnä. Miksi jättää ostoksien tekeminen aivan viime tinkaan, kun voit jo nyt alkaa kauppareissujen yhteydessä miettimään, mitä kenellekin hommaisit lahjaksi! Näin vältät lahjojen aiheuttamaa turhaa stressiä. Lahjaideat ovat myös ajan kanssa harkittuina todennäköisesti paljon parempia kuin hätäisesti jouluaaton jo kolkuttaessa keksityt!

2. Ajatus on tärkein

Läheisille ihmisille haluaa usein antaa enemmän kuin on mahdollista. Tämä korostuu jouluisin ja nopeasti voikin huomata suunniteltujen lahjojen kustannuksien kasvavien liian suuriksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että toisen ihmisen muistamisen ei tarvitse aina olla rahallista. Toisen voi yllättää itsetehdyin lahjoin, joissa välittäminen korostuu vaivannäön kautta. Usein itsetehty lahja on paljon henkilökohtaisempi kuin kaupasta ostettu ja saaja myös arvostaa sitä ja siihen käytettyä vaivaa eri tavalla. Anna lahjaksi vaikkapa omia lahjakortteja, joissa lupaat viedä lahjansaajan elokuviin tai konserttiin.

3. Nauti

Joulua odotetaan kauan ja hartaasti, mutta hetkessä se on myös ohi. Jouluaaton ympärillä olevat päivät ovat varsinaisia stressinlähteitä monille meistä. Yksi stressaa lahjoja, toinen jouluruokien valmistamista, kolmas kodin siisteyttä sukulaisten katseilta. On hyvä kuitenkin pysähtyä ja nauttia lyhyestä joulun ajasta, sekä antaa itsensä rauhoittua ylimääräisen stressaamisen sijaan. Joulun aika on hyvä käyttää rentoutumiseen läheisten ja ystävien seurassa sekä valmistautua alkavaan vuoteen.

+ Shoppaile netissä ajoissa!

Myös verkkokaupat kärsivät välillä ruuhkista. Tilaa lahjat ajoissa, jotta ne varmasti ehtivät jouluksi perille! Aina ei tarvitse myöskään ostaa uutta. Esimerkiksi uusien puhelinmallien tullessa myyntiin jouluksi moni myy vanhan pois nettikirppareilla tai Torissa. Jonkun toisen vanha on toiselle uutta!

 

Euro24.fi tarjoaa kulutusluottoja nopeaan rahantarpeeseen. Tutustu joustoluottoon ja hyödynnä uuden asiakkaan etu nyt! Euro24.fi on osa Euro24 Group Oyj:tä.