Näin haet lainaa netistä

Rahalle on aina tarvetta. Elämässä voi välillä tulla eteen yllätyksiä, jotka tietävät rahan menoa. Otetaan esimerkiksi kokonainen vuosi, 356 päivää. Tällä aikavälillä tapahtuu mitä todennäköisimmin asioita, jolloin toivoo omistavan hieman ylimääräistä. On nimittäin todella tylsää, jos lomakautena huomaa Matin olevan kukkarossa. Järkevät sentin venyttäjät elävät säästeliäästi ja pistävät jäitä hattuun, kun mieleen iskee toive ostaa jotain kivaa.

Nykyaikana monet viettävät aikaa sosiaalisessa mediassa. Instagramin kuvatulvaa selatessa harva voi olla tuntematta pientä kateudenpistosta, kun eteen ilmestyy toinen toistaan upeampaa kuvaa hulppeasta elämäntyylistä, uusista autoista tai kauniista kodin sisustuksesta. Sitä haluaa itsekin elää noin. Upea itsensä näköinen elämä vaatii rahaa. Kaikki maksaa, sillä mikään ei ole ilmaista. Aika harvalla meistä on varaa ylläpitää hulppeaa elämäntyyliä. Onneksi on olemassa ratkaisuja. Elämä on täynnä valintoja, ja se on juuri sellaista mitä itse siitä tekee. Voit kysyä itseltäsi, haluatko elää tasapaksusti arkea, ajaen samalla autolla vuodesta toiseen, tai että haluatko koskaan käydä ulkomailla. Jos jotain kovasti haluaa, sen myös saa ajan myötä. Sitä sanotaan vetovoiman laiksi.

Laina auttaa kiireellisissä kodin hankinnoissa, vaikka sisustamisessa

Koko elämän ei siis kuitenkaan tarvitse olla pelkkää harmaata arkea ja suorittamista päivästä toiseen. Raha antaa vapautta muokata omaa elämää, riippuen budjetista. Se on fakta. Ilman rahaa ihminen voi huonosti. Se on elinehto. Se on myös väline, jolla voi muokata jopa oman elämän suuntaa. Monet haaveilevat erilaisista harrastuksista, jotka vaativat valitettavasti ylimääräistä rahaa. Esimerkiksi matkustelu on monien suuri kiinnostuksen kohde ja intohimo. Kukapa meistä ei tykkäisi tehdä spontaaneja kaupunkilomia? Yleensä ottaen suurimmalla osalla ihmisistä ei ole noin vain varaa tehdä spontaaneja ulkomaan matkoja, koska se vaatii järjestelyjä. Täytyy miettiä ratkaisuja, miten saa kustannettua laskut ja asumismenot matkaan menevän rahasumman lisäksi. Aina sen ei tarvitse olla niin monimutkaista ja vaikeaa. Tässä artikkelissa kerron vinkkejä tehdä elämästä parempaa.

Tarvitsetko lainan ilman vakuuksia heti?

Kaikilla meistä ei ole vanhempia tai muita sukulaisia auttamassa taloudellisesti. Varsinkin nuorilla aikuisilla on tyypillistä, että säästöjä ei ole vielä kertynyt riittävästi, mikä tekee lainan hakemisesta mahdotonta. Pankit vaativat tänä päivänä vakuuksia, joka on pankin itsensä määrittelemä prosenttiosuus haettavasta lainasta. Lainaa ei siis saa pankeista, jos ei ole säästöjä. Tämä ikävä tosiasia on monien unelmien tiellä hidasteena. Onneksi se on vain järjestelykysymys, kun raha-asioista on kyse. Lainaa nimittäin voi saada ilman vakuuksia muun muassa pikalainoja ja kulutusluottoja tarjoavilta yrityksiltä.

Pikalainaa tarjoavien yritysten verkkosivuilla on todella helppoa asioida. Tarvitsee vain syöttää omat henkilötiedot ja lainapäätöksen saa hetkessä. Näitä yrityksiä ei kiinnosta tippaakaan vakuudet. Maksukykyisyys arvioidaan vain ja ainoastaan siten, että onko lainan hakijalla luottotiedot kunnossa.

Luottotietojen tarkistus

Rahan lainaaminen ei ole helppoa, jos harteilla on ikävä leima; maksuhäiriömerkintä. Luottotiedottomana lainaa netistä ei valitettavasti voi saada helposti, mutta mahdotonta se ei kuitenkaan ole tänä päivänä. Luottotiedot kertovat siitä, että lainan hakijalla on maksukykyä. Jos luottotietoja ei ole, niin lainan saaminen ei ole itsestään selvää. Onneksi on olemassa yrityksiä, jotka myöntävät lainaa myös maksuhäiriömerkinnän saaneille.

Pikalainan hakeminen luottotiedottomalla on mahdollista, varsinkin, jos on tilapäinen rahan tarve ja aiemmat maksut ovat lyhennetty aikataulussa. Pikalainat ovat myös joustavia, sillä niissä voi määritellä maksuerät ja maksuaikataulun. Lainaa ei siis tarvitse maksaa kerralla. Sen voi maksaa pienissä erissä pois. Juuri tämän takia pikalaina tai kulutusluotto on hyvä ratkaisu pienen budjetin talouksille.

Voit asioida helposti verkossa

Eletään kuitenkin jo vuotta 2017, jolloin lainaa haetaan kätevästi verkosta. Enää ei siis tarvitse kävellä pankkiin asioimaan, vaan kaikki tapahtuu kätevästi internetissä. Ilman luottotietoja on oikeus hakea lainaa, sillä maksuhäiriö ei estä sitä. Yritys itse katsoo, miten menettelee maksuhäiriötilanteissa. Kovin suuria rahasummia harvoin myönnetään luottotiedottomalle hakijalle, joten siihen kannattaa varautua.

Pieneen ja kohtuulliseen rahan tarpeeseen luottotiedoton hakija voi saada myönteisen lainapäätöksen. Ennen lainan hakemista kannattaa silti harkita ja miettiä, miksi lainaa tarvitsee. Laina on aina maksettava takaisin, oli tilanne mikä tahansa.  Mitä pienempi laina, sitä suurempi vuosikorko. Siksi lainan takaisin maksu kannattaa suunnitella siten, että se tulee maksettua aikataulussa.

Voi kuitenkin käydä niin, että pikalainoja tarjoava yritys ei myönnä lainaa sellaisille henkilöille, joilla on luottotiedot menneet. Vaikka pikalainoja myönnetään helposti, niin maksuhäiriömerkintä voi olla este lainan myöntämiselle. Tällaisissa tilanteissa kannattaa ehdottomasti pohtia muita keinoja saada tarvittava lainasumma. Ensisijaisesti kannattaa pyytää läheisiltä, jos on oikein tiukka paikka. Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotietorekisterissä muutaman vuoden tapauskohtaisesti. Jos maksuhäiriömerkintä on ja taustalla maksamattomia velkoja, on silloin erittäin suositeltavaa kääntyä velkaneuvojan puoleen. Kannattaa myös sopia maksueristä velkojien kanssa, mikä on hyvä toimintatapa, jos huomaa laskujen maksamiseen liittyviä ongelmia.

Saat lainan heti tilillesi

Pikalainat todellakin ovat nimensä vertaisia pikalainoja. Näissä ei tarvitse turhan kauaa odotella, kun rahat tulevat heti tilille hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen.

Pikalainoissa on sekin hyvä puoli, että niitä voi hakea kuka tahansa luottotietoihin katsomatta. Se tapahtuu kätevästi ja aikaa säästäen verkossa. Ei siis tarvitse käydä asioimassa missään henkilökohtaisesti. Saat helposti lainaa netistä omilla pankkitunnuksilla. Ainoat ehdot lainan hakemiselle on verkkopankkitunnukset ja täysi-ikäisyys. Kirjoitimme myös aikaisemmin miten pikavippien historia on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Blogikirjoituksen pääset lukemaan täältä.

Kun sopiva pikalainoja tarjoava yritys on valittuna, niin on hyvä hetki pohtia, paljonko lainaa tarvitsee. Lainasummat voivat vaihdella suurestikin eri firmojen välillä. Lainan hakeminen netistä tapahtuu vaivattomasti lainayrityksen kotisivuilla. Hakemusta tehtäessä syötetään sähköiseen hakulomakkeeseen omat henkilötiedot ja tilinumero. Samalla luodaan oma käyttäjätunnus, jonka kautta voi asioida kätevästi jatkossakin. Pikalainayrityksillä on laadukas asiakaspalvelu, joka auttaa mielellään, jos tulee eteen lainan hakemiseen tai takaisin maksamiseen liittyviä ongelmia. Kun hakemus on täytetty, allekirjoitettu ja lähetetty, niin voi vaan odottaa rahasumman siirtymistä omalle tilille, kun lainapäätös on hyväksytty. Yleensä lainasumman siirtyminen omalle pankkitilille tapahtuu suurin piirtein varttitunnin sisällä.  Päätös myöntävästä lainasummasta tulee ilmoituksena tekstiviestinä. Rahat ovat silloin jo siirtyneet tilille ja ovat valmiina käytettäväksi. Vanhoille ja hyvin lainansa hoitaville asiakkaille pikalainoja tarjoavat yritykset voivat tarjota erilaisia etuja ja tarjouksia lainahakemuksiin liittyen, joten suositeltavaa on, että löytää itselleen sopivimman yrityksen, jossa on mieluista asioida.

Hyvä paha luottokortti vs. pikalaina

Luottokortteihin voi liittyä paljon ikäviä riskejä, joten sellaista ei välttämättä edes tarvitse, jos kokee pikalainoja tarjoavien yritysten palvelut sopivammaksi. Järkevä lainan hakija ottaa lainaa vain harkitusti ja maksaa lainan määräaikaan mennessä noudattaen maksusuunnitelmaa.

Luottokortti vai kulutusluotto?

Pikalainat siis päihittävät luottokortit siinäkin mielessä, että lainan ottaminen voi olla harvakseltaan tapahtuvaa, sillä pikalainoissa on yleensä korkeahkot korot. Ensilainan hakijoille tarjotaan usein korotonta lainaa, mikä on erittäin hyvä tarjous. Myös pidempään asiakkaina olleille voidaan joskus tarjota tällaista etua, mikä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jos vaan on tarve. Erilaiset juhlat ja merkkipäivät vaativat ylimääräistä rahaa. Lahjojen ostaminen joulun alla voi aiheuttaa harmaita hiuksia, kun kaikki maksaa. Aurinkolomallekin olisi mukavaa päästä keskellä pimeän talven. Palkka ja veronpalautukset eivät aina riitä. Onneksi silloin on muitakin vaihtoehtoja järjestää elämäntilanne mukavaksi. Pikalainat ovat juuri sitä varten.