Vietä ikimuistoinen hiihtoloma näissä kotimaan kohteissa

Hiihtoloma koittaa, oletko valmis? Kaikilla meillä on omat mielipiteet, mutta useimpien mielestä Suomen luonto on kauneimmillaan talven aikana. Se on ihan totta. Kaunis valkoinen maisema yhdistettynä siniseen taivaaseen on upea näky. Tykkylumen peittämät puut luovat oman tunnelmansa kokonaisuuteen. Kotimaamme on niin kaunis, että sen sisällä kannattaa ehdottomasti matkustella aina, kun on mahdollista. Hiihtolomalla kannattaa ehdottomasti suunnata kohti Lappia, kerronpa miksi. Lapissa on oma taikansa, joka lumoaa siellä kävijät. Lapissa sijaitsevat Suomen parhaimmat ja monipuolisimmat laskettelukeskukset, joten sinne on ehdottomasti suunnattava. Lasketteluahan voi harrastaa vain talvisin.

Ruka – Aina varma valinta lapsiperheille

Pohjoisista laskettelukeskuksista eteläisin on Ruka. Se on erittäin suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Rukalta löytyy laadukas ja laaja valikoima rinteitä niin kokeneille konkareille kuin aloitteleville laskettelijoille. Rukan laskettelukeskuskeskittymästä tai sen läheisyydestä on runsas ja kattava valikoima erilaisia yöpymismahdollisuuksia. Mahdollista on yöpyä niin mökeissä kuin tasokkaissa hotelleissa nauttien laadukkaasta aamupalasta. Rukalta löytyy myös paljon hyviä ravintoloita jokaiseen makuun ja nälkään. Ruka on myös edullisempi laskettelukeskus verrattuna pohjoisempiin, joten se tulee huomattavasti edullisemmaksi nelihenkiselle lapsiperheelle.


Kun pääsee Rukan huipulle, niin ei voi olla ihailematta sitä upeaa maisemaa. Viimeistään siinä vaiheessa huomaa, miten upea paikka Ruka on. Rukan lähellä on myös Kuusamon oma kylpylä, Tropiikki, jonne voi mennä halutessaan perheen kanssa rentoutumaan. Kylpylä on sopivan matkan päässä Rukasta, joten sielläkin on mahdollista majoittua hiihtoloman aikana. Samalla saa hyödynnettyä sekä kylpylän että laskettelukeskuksen edut. Tämä voi olla paras ja mukavin vaihtoehto lapsiperheille.

Jos lomasuunnitelma on jo tehty ja lomabudjetin kanssa on vielä haasteita, niin lyhytaikainen laina voi pelastaa tilanteen. Ennen lainan ottamista kannattaa kuitenkin varmistaa, että lainassa on kohtuullinen korko. Tätä varten olemme tehneet ohjeet kulutuslainojen vertailuun: Miten vertailen kulutuslainoja?

Romanttinen loma Ylläksellä

Ylläs on pariskuntien suuressa suosiossa, koska siellä on romanttinen tunnelma. Aktiviteettimahdollisuuksista ei todellakaan ole pulaa. Ylläksellä on Suomen yksi parhaimpia oleva latuverkosto, joten se on hiihtäjien paratiisi. Ylläksen laskettelukeskus on myös upea ja monipuolinen, sillä rinteet ovat hulppeat. Vauhtipäille on tarjolla jyrkkiä rinteitä ja varovaisemmille laskijoille on olemassa helpompia ja loivempia rinteitä.

Rinteiden haastavuus on merkitty rinnekarttaan värisymboleilla, jota on helppo tulkita. Ylläksellä toimii myös laadukas hiihtokoulu, joka opettaa aloittelijoille laskettelutekniikan alkeet. Sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, mikäli tuntee itsensä vähänkään epävarmaksi laskettelijaksi. Ylläkselläkin on valtava kirjo erilaisia majoitusmahdollisuuksia, esimerkiksi Äkäshotelli. On mökkejä ja hotellihuoneita. Ylläkselläkin on oma pieni kylpylä, jonne voi mennä rentoutumaan laskettelun jälkeen. Pariskunnalle Ylläs on ihan ykköspaikka, jossa on mahdollista viettää rentoa after ski -iltaa tai mennä husky-ajelulle. Myös lumikenkäkävely on yksi aktiviteetti, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ylläksellä on myös laadukkaita urheiluväline- ja tekstiilikauppoja, jotka myyvät pilkkahintaan laadukkaita merkkituotteita. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa valikoima, jos on tarvetta uusille lasketteluvaatteille.

Totaalinen irtiotto Levillä

Mitä tapahtuu Levillä, jää Leville. Levi on paikka, jossa tapahtuu! Tämä pohjolan Las Vegasina tunnetta bilepaikka on myös erinomainen laskettelukeskus, joka on kaiken ikäisten suosiossa. Se on enimmäkseen juhlijoiden paikka, jonne tullaan eteläisimmästä Suomesta saakka nauttimaan Lapin tunnelmasta. Kuten Ylläksellä, Levilläkin on mitä mainioimmat latuverkostot. Sieltä on mahdollista hiihtää läheisyydessä olevalle Ylläkselle, jos energiaa ja puhtia riittää. Nuorisoporukoiden ja sinkkujen paratiisina tunnettu Levi on ihana paikka lasketella. Rinteet ovat Suomen monipuolisimpia ja sieltä löytyy kokeneille laskijoille hurjia rinteitä. Laskettelun yhteydessä on mukavaa mennä nauttimaan kuppi kuumaa kaakaota rinneravintolaan ja nauttia upeasta tunnelmasta parhaiden ystävien kanssa. Laskettelun jälkeen on mahdollista tehdä ostoksia keskuksen ostoskeskuksissa. Ravintoloitakin niin paljon, että valinnan vaikeus voi iskeä kenelle tahansa. Levin legendaarinen Hullu Poro on paikallinen yökerho, jonne mennään lasketteluntäyteisen päivän päätteeksi nauttimaan hyvästä seurasta ja musiikista.

Mistään ei tarvitse jäädä paitsi ja hiihtoloma on kerran vuodessa. Hiihtoloman aktiviteetit ovat täysin realistista toteuttaa kenellä tahansa, tilanteesta riippumatta. Tiukan rahatilanteen iskiessä aina on mahdollista hakea edullisen koron kulutusluottoa, joka pelastaa tilanteen. Kulutusluoton hankkiminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin; sen avulla luodaan muistoja, jotka edistävät elämän mielekkyyttä.